Obisk ozaveščevalnega vozila e-transformer 2.0

V sklopu športnega dne nas je obiskala potujoča učilnica t.i. vozilo E-transformer, ki je že potovala širom Slovenije. V svoji notranjosti je učencem razkrila skrivnosti električne in elektronske opreme s pomočjo razstave aparatov ko so: TV aparat, LCD zaslon, mobilni telefon, baterije, sijalke, sesalec, hladilnik in pralni stroj.

Razstava se je izkazala za zelo smiselno in koristno ter poučno, saj je na zelo plastičen način prikazala vsebnost posameznih aparatov ter s tem posameznika opomnila na pomembnost ločevanja le-teh. Elektronski in električni odpadki namreč niso enoviti odpadki, pač pa so sestavljeni iz različnih delov, med njimi tudi takih, ki jih lahko ob pravilnem ločevanju ponovno uporabimo.

Učenci od 1. do 9. razreda so si ogledali vozilo, ki je bilo popolnoma odprto in  si ogledali manjši muzej aparatov, od katerih so bili nekateri tudi interaktivni. Ogledali so si poučne animacije o krožnem gospodarstvu, se preizkušali v prvih računalniških igricah, dobili nasvete, sodelovali v kratkih  interaktivnih delavnicah in podobno.

Spoznali so, kakšni so bili aparati nekoč, kakšni do danes, in kakšne možnosti imajo, ko aparata ne potrebujejo več.

Pripravila: Alenka Borošak

Morda vam bo všeč tudi...

Prilagodi izgled strani